lørdag 10. mars 2018

Pannacotta

Bladde litt i oppskriftene mine her om dagen og fant ut, det er lenge siden vi hadde Pannecotta. Det blir lørdags-desserten i dag !


Til 4 porsjoner:

3 plater gelantin
1 god vaniljestang
6 dl fløte 
( Her har jeg brukt den fra Sverige som heter Milda visp, rød og hvit pakke 211 kalorier pr 100 ml)
80 gr sukker



Legg gelantinplatene i kaldt vann i fem minutter. 
Snitt vaniljestangen og skrap ut innholdet og ha det i kjelen med fløten og sukkeret. 
Putt også opp i vaniljestangen. 
Ta det av platen og avkjøl det til det blir lunket, etter at det har kokt opp. 
Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og ha det litt og litt opp i kjelen mens du visper godt. All gelatinen må røres godt ut og gå i oppløsning. 
Ta ut stangen og hell blandingen i skåler. Sett de i kjøleskapet i minst 2-3  timer før servering. 


Her har jeg brukt Jam med passion&cocunut fra Nicholas Vahé.
Bruk fantasien på hva du vil ha som topping. Det mest vanlige jeg har brukt er 

1 pk 225 gr frosne bringebær
100 gr melis
2 ss sitronsaft

Ha bærene i en foodprosesser sammen med melis og sitronsaft. Kjør til massen er glatt. Bruk den som den er, eller sil den for og få den helt fin og silkemyk i konsistensen. 



God helg 

Klem Monica 

4 kommentarer:

  1. Åh så gott! Jag har aldrig provat att göra egen pannacotta, så jag tackar för receptet. Toppen att man kan använda Milda Visp.
    Ha en fin kväll
    Kram Maria

    SvarSlett
  2. Å, det hørtes og så kjempe godt ut :-)

    SvarSlett
  3. Beautiful image the building You chose well for the theme.
    Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
    casino starbet

    SvarSlett