lørdag 29. november 2014

Rosmarin og hvitløksrundstykker

Så gode som tilbehør til salater og supper
 

50 gr gjær
200 gr smør
6 dl vann
2 ss sukker
2 egg
1 ts salt
900 gr hvetemel
-----------------
50 gr smør
Rosmarin
4 hvitløkbåter
Maldon salt

 
Ha alt det tørre opp i eltebollen. Smelt smøret, og ha vannet opp i når smøret er smeltet- la det bli fingervarmt. Bruker du fersk gjær kan du løse opp gjæren sammen med dette- tørrgjær haes rett i eltebollen. La eltingen gå på middels hastighet, la den gå ca 5 minutter. Bruker du håndkraft så bør du elte litt lenger. Når den er god og seig så lar du den stå i et kvarter å slappe av- Så elter du den noen minutter til, juster eventuelt med litt mer mel- men pass på så det ikke blir for mye. Deigen skal fortsatt være god og klissete, bare så vidt at den løsner fra kantene på bakebollen. Så settes den til heving i ca 45-60 minutter, med plastfolie over bollen- så deigen ikke skal tørke ut.
I mens så smelter du 50 gr med smør og hakker hvitløken smått og har det i sammen med rosmarinen, så smøret tar smak av urtene.

 
 Smør litt rapsolje på benken og velt deigen ut på benken. Del den i emner, form de og legg de på bakebrettet. Jeg fikk 24 store rundstykker ut av denne deigen. Pensle på det smeltete urtemøret og legg på rosmarinen og hvitløken, strø på litt Maldon salt og sett de til heving ca 20-30 minutter.Stekes på 210 grader i ca 10 minutter. Det er litt forskjellig steketid fra ovn til ovn.

 
Velbekommet !
 
Smil og Klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar