lørdag 1. november 2014

Frokostbrød med skålding

 
 
100 gr siktet fint rugmel, 2 dl kokt vann

 

Til deigen : 800 gr hvetemel, Ca 6 dl vann, 1 ts salt, en halv pose med tørrgjær, 1 ss lys sirup og 1 ss maltextrakt.

 
 
 
 
Skåldingen lager jeg helst dagen før. Ta melet i en bolle og tilsett kokende vann og bland det godt sammen. Når det er rom temperert så legg plast folie over bollen, og la det stå til neste dag.
Ta mel, gjær, salt, sirup, maltextrakt og vann i eltebollen. Hold av litt vann og spe på med underveis. Kjør og elt deigen til deigen slipper bollen. Ha i skåldingen i 2-3 omganger, elt godt mellom hver.

Ha et klede over og sett til heving i en time.  Jeg har en snart 30 år gammel Tupperware bolle som jeg setter lokk på, veldig praktisk Del opp i 2 stor og 2 små emner, og rundvirk de.


For å få en blomst presser du en rund stokk ned over den store bollen og gjør dette i et kryss. Da får du plass til den lille bollen i midten, og presser deretter “blomsten” sammen. Jeg hadde ingen rund stokk så jeg brukte siden på hendene- derfor ble blomsten min litt mer utydelig enn om det hadde blitt presset med rundstokk.Legg blomsten opp ned på et rugmel strødd bakeklede og la det heve i en halv time. Med klede over.
 Vend brødet over på et steke brett med bakepapir og stek det på 220 Oc på nederste rille i ca 35 minutter. Avkjøles på rist.
 
 
Velbekommet
 
Smil og Klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar